Reabilitare si intretinere

In cazul unui foraj de adancime efectuat de profesionisti si a unei utilizari corespunzatoare, lucrarea poate rezista chiar peste 40-50 ani. Cu toate acestea, exista situatii in care forajul se colmateaza din motive diferite:

O execute incorecta a lucrarii:

·         Plan de tubaj fara carotaj electric

·         Filtru PVC contrafacut si taiat cu flex

·         Diametru PVC prea mare pentru gaura de sonda

·         Fara centralizator tubulatura

·         Pietris filtrant necorespunzator

·         Izolarea incorecta sau incompleta a straturilor de suprafata

·         Curatare necorespunzatoare foraj etc.

O exploatare incorecta:

·         Alegerea unei pompe nepotrivite cu parametri forajului etc.

Zone cu poluare industriala ce afectează calitatea apei
Zone cu straturi acvifere mineralizate

Foraje puturi apa

Forajul pentru puțuri de apa nu e un domeniu simplu și nu poate fi practicat de oricine, in orice condiții. Cei ce prestează aceste servicii trebuie sa aibă experiență, pentru a ne garanta calitatea apei potabile și menajere, pe care o consumam zilnic. Apele subterane sunt cunoscute si sub denumirea de ape freatice, ele reprezentând resurse importante pentru locuitorii din Romania si nu numai. Având in vedere bogăția apelor subterane, dar si proprietățile incredibile ale acestor resurse, solicitările pentru foraje puțuri apa se afla într-o continua creștere. Așadar, tipurile de foraje puțuri apa pe care le puteți solicita sunt:
Foraje puțuri apa de adâncime mica;
Foraje puțuri apa de adâncime medie;
Foraje puțuri apa de adâncime mare;

Denisipari Puturi

Procesul denisipării puțurilor este un alt aspect important de care trebuie sa țineți cont. Sa vedem ce este denisiparea. Denisiparea puțului este o operațiune de întreținere a puțului si este obligatorie la anumite perioade de timp, in ciuda faptului ca nu pare absolut necesara. Denisiparea forajului este procedeul prin care se elimina dopul de nisip sau podul de nisip format in foraj de-a lungul timpului. Denisiparea puțului este posibila cu un sistem aer-lift In domeniul forajelor condițiile grele cer specialiști si tehnologie. Exista companii care dispun de utilaje profesionale adecvate pentru deznisipări puțuri si de un personal calificat care asigura realizarea unor lucrări calitative si extrem de eficiente.

Adanciri Puturi

In condițiile in care va aflați in situația in care sursa de apa deja existenta si-a redus debitul cu care v-ați obișnuit, sau daca necesitățile dumneavoastră la momentul actual implica un debit mai crescut de apa, puteți apela cu încredere la serviciile unei companii specializate in adânciri puțuri deja existente. In general, echipele de profesioniști care se ocupa de foraje puțuri pot executa fără probleme si operațiuni de adânciri puțuri.